Home » Nieuws » Woningfonds Syntrus Achmea scoort met duurzaamheid

Woningfonds Syntrus Achmea scoort met duurzaamheid

18 september 2017

Het woningfonds van vastgoedbelegger Syntrus Achmea scoort 15 procent hoger op de internationale duurzaamheidsmaatlat GRESB. Maar liefst veertien door Syntrus Achmea beheerde fondsen en portefeuilles ontvingen een zogenaamde Green Star. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar.

GRESB

De GRESB Real Estate Assessment meet wereldwijd de duurzaamheidsprestaties van vastgoedfondsen en –portefeuilles. Dit jaar heeft een recordaantal van 850 fondsen en portefeuilles deelgenomen aan GRESB, dat staat voor Global Real Estate Sustainability Benchmark.

Duurzaam woningfonds

Het Achmea Dutch Residential Fund van Syntrus Achmea RE&F maakte in 2017 de grootste sprong: de overall score van het woningfonds steeg met 15 procent. Ook het Achmea Dutch Health Care Property Fund realiseerde opnieuw een forse verbetering. De overall score steeg met 8,5 procent. Daarmee is het fonds het op een na beste zorgvastgoedfonds in Europa. Het PVF Zakelijke Hypothekenfonds, dat voor de tweede keer deelnam aan de GRESB Debt Assessment, realiseerde een verbetering van 72 procent. Daarmee behaalde het fonds de derde plaats in Europa. 

“Wij zijn trots dat we de GRESB-scores opnieuw hebben kunnen verbeteren, zeker na de forse stap die we vorig jaar al hadden gezet”, zegt directievoorzitter George Dröge van Syntrus Achmea RE&F. “Duurzaamheid is een heel belangrijk thema voor onze klanten en voor onze organisatie. Wij zullen ook in het komende jaar ons uiterste best doen om de prestaties verder te verbeteren.”

AI Lammenschanspark LeidenWebsiteversieFoto: nieuwbouw aan Lammenschanspark, Leiden

Bron: persbericht Syntrus Achmea