Home » Nieuws » Subsidiebedragen isolatiemaatregelen vanaf 2021

Subsidiebedragen isolatiemaatregelen vanaf 2021

29 december 2020

Voor woningeigenaren is er vanaf 2021 subsidie voor 5 typen isolatiemaatregelen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. Dit zijn de voorwaarden en tarieven die vanaf 4 januari 2021 09:00 uur gelden.

 

 

Algemene voorwaarden

  • Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Combineert u HR++-glas en Triple-glas? Dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas, waarvoor u subsidie kunt krijgen, opgeteld altijd minimaal 10mzijn en mag niet hoger zijn dan 45m2.Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++-glas en Triple-glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren.
  • Bij de toepassing van Triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen.
  • De installatie is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf doen.
  • U vraagt maximaal 12 maanden na installatie van de isolatiemaatregelen subsidie aan.
U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor de betreffende isolatiemaatregelen heeft ontvangen.

Maatregelenlijsten

De maatregelenlijsten zijn beschikbaar vanaf 4 januari 2021. Controleer voordat u een aanschaf voor een isolatiemaatregel gaat doen eerst de Isolatiemaatregelenlijsten. Staat uw isolatiemaatregel op de lijst? Vermeld dan bij uw aanvraag de code van maatregel. De code betekent dat de keuze die u maakt voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Staat uw maatregel niet op de lijst? U kunt dan wel subsidie aanvragen. Stuur dan de productbeschrijving mee. Het risico is dan wel dat bij controle blijkt dat uw gekozen isolatiemaatregel niet voldoet aan onze eisen. In dat geval heeft u geen recht op subsidie.

 

Bron: RVO

Foto: Flickr / Smabs Sputzer