Home » Nieuws » Rentekorting en hogere hypotheek bij een duurzaam huis

Rentekorting en hogere hypotheek bij een duurzaam huis

26 juni 2017

Kopers van een zeer duurzaam huis krijgen een rentekorting tussen de 0,1% en 0,5% op hun hypotheek, blijkt uit een quick scan.

1. Triodos

De Triodos Bank biedt een lagere korting bij de koop van een woning met een energielabel A of een lage energieprestatie coëfficiënt (epc). De bank maakt het volgende onderscheid:

  • Een woning met EPC van 0,39 of lager? Dan bedraagt de korting 0,1% op de actuele rente die hoort bij energielabel A.
  • Een woning met EPC van 0,19 of lager? Dan bedraagt de korting van 0,2% op de actuele rente die hoort bij energielabel A.

Meer informatie bij de Triodos Bank >>

2. Rabobank GroenHypotheek

 Dan kan de Rabo GroenHypotheek interessant voor u zijn. Met een GroenHypotheek krijgt u tijdens uw eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Voor het aanvragen van een Rabo GroenHypotheek heeft u een Groenverklaring nodig. Deze Groenverklaring wordt afgegeven voor 10 jaar. U krijgt rentekorting op uw GroenHypotheek voor de duur van uw Groenverklaring.

Voorwaarden:

-       Een Groenverklaring

-       Een EPC lager dan 0,26 of 0

-       In de woning is 100% duurzaam hout toegepast

Over het hypotheekbedrag dat u meer wilt lenen, ontvangt u geen rentekorting.

Meer informatie bij de Rabobank >>

tabel Rabo.png

 

 


3. ABN AMRO Duurzaamheidskorting

De ABN AMRO geeft 0,2% hypotheekkorting op een woning met aantoonbaar een epc van maximaal 0,4 en/of een energie-index tussen 0 en 0,7. Bestaande klanten van de bank krijgen de korting alleen toegekend op het moment van renteherziening als u tussentijds uw rentevaste periode wijzigt of uw rente van variabel naar vast omzet.
De korting geldt ook alleen voor de duur van de eerstvolgende rentevaste periode. Na het aflopen van de eerste rentevaste periode vervalt deze korting. De korting geldt voor rentevaste periodes variërend van 1 tot en met 30 jaar.

Meer informatie is bij de ABN AMRO >>

ING

De ING is in 2008 gestopt met het aanbieden van een groenhypotheek, wegens gebrek aan belangstelling.

ASN Bank

Vertrekkend bestuurder Ewoud Goudswaard van ASN Bank zei onlangs in een interview met de Volkskrant dat de bank binnenkort een groenhypotheek gaat introduceren.