Home » Nieuws » Kom naar het verduurzamingscongres van Vastgoed Belang op woensdag 7 november 2018

Kom naar het verduurzamingscongres van Vastgoed Belang op woensdag 7 november 2018

03 oktober 2018

Aan verduurzaming van de woningvoorraad valt niet meer te ontsnappen. Dat is voor iedereen inmiddels wel duidelijk. Minder duidelijk is waar te beginnen. Het overgrote deel van het bezit van de leden van Vastgoed Belang is relatief oud en laat zich lastig verduurzamen. Vastgoed Belang heeft daarom een op 7 november a.s. een op de praktijk gericht verduurzamingscongres georganiseerd. De scope in dit congres zal daarbij voornamelijk gericht zijn op bestaande huurwoningen. Het congres is vooral bedoeld om u op weg te helpen met praktische tips.

Programma Duurzaamheidscongres

congres


Naast dagvoorzitter Co Koning heeft de organisatie de volgende interessante sprekers weten te strikken:

Bert van Dorp

Verduurzamen begint meestal met het terugdringen van de energievraag. Bij woningen gaat het dan al snel over isoleren. Dat lijkt eenvoudig, maar als het ondeskundig gebeurt kan dat makkelijk tot heel andere problemen leiden zoals vocht en schimmel. Slecht voor de gezondheid en soms desastreus voor de constructie. Ventilatie is dan zeker zo belangrijk als isolatie. Bert van Dorp neemt u mee in de wereld van do’s en don’ts bij isoleren en ventileren bij verduurzaming van bestaande woningen. U krijgt een recept voor no-regret maatregelen.

Bram Bos

Een monument van het gas af? Het kan! Hoe dat op verrassend onconventionele wijze in stappen is gedaan vertelt Bram Bos. Hij is eigenaar van een (inmiddels) gasloos monument in de Pijp in Amsterdam.

Peter Wagener

Vooral bij bestaande bouw zal zelfs na goed isoleren nog energie nodig zijn om een woning nog comfortabel warm te houden hoe dat nu of in de toekomst gedaan kan worden hoort u van Peter Wagener.

Pieter van Alphen

Een van de manieren om de (resterende) warmtevraag (na isolatie) te leveren is het installeren en gebruiken van een warmtepomp. Pieter van Alphen geeft zijn visie op wat we van een warmtepomp mogen verwachten, wanneer wordt een warmtepomp rendabel en waar moet men rekening mee houden.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het mailadres aanmelden@vastgoedbelang.nl.  

Voor nu: zet de datum alvast in uw agenda!

Locatie

Bouw & Infra Park Harderwijk

Ceintuurbaan 2

3847 LG Harderwijk

Meer informatie over de invulling van de avond volgt snel!