Home » Nieuws » Kamp: Salderen tot 2023 zeker gesteld

Kamp: Salderen tot 2023 zeker gesteld

14 juli 2017

Zonnepanelenbezitters kunnen opgelucht ademhalen. De huidige salderingsregeling wordt verlengd tot 2023, zo maakt minister Kamp van Economische Zaken bekend via een Kamerbrief.
 
Een van de argumenten is dat de huidige regeling geen netproblemen oplevert tot 2023. Een aanpassing van de regeling is pas mogelijk na verdere uitrol van de slimme meter, aldus Kamp. Het betekent dat consumenten die nu nog zonnepanelen nog tot 2023 kunnen blijven salderen, feitelijk het wegstrepen van het eigen verbruik door eigen opwek. Concreet betalen adressen met een kleinverbruikersaansluiting (consumenten, MKB-bedrijven, ook scholen) de volgende kosten niet:

  • leveringskosten
  • energiebelasting
  • opslag duurzame energie
  • btw

Meer dan 80% van het in Nederland opgestelde vermogen aan zonne-energie installaties maakt gebruik van de salderingsregeling.

Korting energiebelasting

Naast salderen en de SDE+ subsidie kunnen consumenten ook op andere manieren een korting krijgen op hun energiebelasting. Dit is mogelijk door te participeren in een energie coöperatie of als vereniging van eigenaren een zonne-energie systeem te realiseren. Deze is bekend ook de “postcoderegeling”.

Meer informatie: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland