Home » Nieuws » ISDE-subsidie vooral in trek voor warmtepomp

ISDE-subsidie vooral in trek voor warmtepomp

25 september 2017

Bij het aanvragen van een Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) was de subsidie voor een warmtepomp het meest populair. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), de uitvoerder van de subsidieregeling. Het overgrote deel van de subsidieaanvragen betreft de aanschaf van een warmtepomp.

ISDE subsidie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie is ontstaan uit het Energieakkoord in 2013. De meerjarige ISDE-regeling werd gestart op 1 januari 2016 en loopt door tot en met 31 december 2020. Voor het jaar 2017 is 90 miljoen euro subsidie beschikbaar. Aanvragen, zowel door particulieren als bedrijven, kunnen worden ingediend tot en met 31 december 2017.

Subsidieaanvragen warmtepomp

RVO meldt dat er in de eerste zeven maanden van 2017 ruim 13.000 subsidieaanvragen zijn binnengekomen. Zodra die aanvragen zijn goedgekeurd, vertegenwoordigen ze samen ruim 43 miljoen euro. Opvallend is het grote aandeel ‘warmtepompaanvragen’: ongeveer tweederde van de particuliere aanvragen en bijna driekwart van de zakelijke aanvragen betreft de aanschaf van een warmtepompinstallatie.

Bron: Gawalo