Home » Nieuws » Investeren in utiliteitsgebouwen, profiteer van de MIA

Investeren in utiliteitsgebouwen, profiteer van de MIA

13 mei 2011

Gaat u investeren in duurzame bouw en renovatie m.b.t. utiliteitsgebouwen. Maak dan gebruik van de MIA en ontvang tot 36% terug aan subsidie.

Ondernemers letten er bij hun keuze voor investeren in utiliteitsgebouwen er vandaag de dag vrijwel altijd op of de bouw of renovatie milieuvriendelijk en duurzaam is. Helaas wordt er niet altijd, of op tijd aan gedacht aan het benutten van de Milieu Investerings Aftrek (MIA). Dat is jammer want de hoogte van uw belastingaftrek kan oplopen tot 36% van de investeringskosten.

De Milieu Investerings Aftrek

De Milieu Investerings Aftrek (MIA) is een fiscale aftrekregeling voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Jaarlijks wordt er een lijst gepubliceerd waar de middelen op staan die voor de MIA in aanmerking komen. Voor alle bedrijfssectoren staan er investeringen op deze lijst: van landbouw tot metaalindustrie en van binnenvaart tot kunststofbranche. Ook het investeren in duurzame bouw of renovatie van utiliteitsgebouwen is er één van en de investering tot waarvoor u aftrek kunt krijgen kan tot € 10 miljoen bedragen.

Downloads & links