Home » Nieuws » ENGIE ontwikkelpartner en leverancier slim warmtenet Roermond

ENGIE ontwikkelpartner en leverancier slim warmtenet Roermond

17 maart 2020

Op 11 maart 2020 sloot technisch dienstverlener en energiebedrijf ENGIE aan als ontwikkelingspartner en warmteleverancier bij het project Slim Energienet Roermond (SER).

Dit unieke project wil in de warmte- en koudebehoefte voorzien van woningen, bedrijven en instellingen in de gemeente Roermond.

Duurzaamheidsdoelen

Engie gaat de rol van warmteleverancier naar de afnemers invullen voor het nieuwe warmtenet. Daarmee is de keten van producent tot afnemer compleet. Als het warmtenet er komt, dan wordt 12,5% van de duurzaamheidsdoelen van de gemeente Roermond behaald.

Marktconsultatie

Om te komen tot de keuze van de warmteleverancier, deed het Regieteam van SER driekwart jaar geleden een marktconsultatie. Daarbij kregen zij steun van RVO en PIANOo. Het resultaat is dat de samenwerking tussen de bedrijven die SER vormen, is uitgebreid met een nieuwe partij.

Markt en (semi-)overheden werken samen

RVO was van het begin betrokken bij de ontwikkeling van SER en is een van de initiatiefnemers. Dit warmtenet is een voorbeeld van een open systeem. Marktpartijen en (semi-)overheidsbedrijven werken samen om aan het warmtenet te bouwen. Partners zijn Enpuls, de Provincie Limburg, de gemeente Roermond, Smurfit Kappa en diverse geïnteresseerde afnemers.

 

Bron: Engie

Foto: Flickr / Richie M B