Home » Maatregelen » Gedragsverandering

Gedragsverandering

Energiebesparing kan niet louter door technische voorzieningen bereikt worden omdat het energieverbruik voor een groot deel door ons gedrag wordt bepaald. Hoe we ons precies gedragen blijkt echter sterk te verschillen.

Ruimteverwarming

De interesse van de meeste consumenten en politici is nu gericht op ruimteverwarming. In de huishoudelijke sector neemt de ruimteverwarming het grootste deel van het totale energieverbruik voor zijn rekening. Slechts een klein deel wordt besteed aan koken en warm water voor keuken en badkamer, terwijl een nog kleiner deel van de energie gebruikt wordt voor verlichting en elektrische apparatuur. Dit laatste deel is een erg zichtbare en daardoor opvallende vorm van energieverbruik. Veel mensen zijn dan ook geneigd lampen die onnodig branden en radio's die onnodig aanstaan, uit te doen.

Brochure

Wil een huurder echter significante besparingen bereiken is een structurele gedragsverandering nodig. Vastgoed Belang heeft een brochure ontwikkeld met bespaartips en suggesties voor huurders die u hier kunt downloaden. Brochure voor huurders>>